MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Szpinak to świetne źródło składników mineralnych, w...
fot. mblach/123RF

Co jeść w czerwcu, aby było pyszne i zdrowe? Sięgaj po te warzywa i owoce! Kuszą smakiem i wartością odżywczą. Sprawdź na co jest sezon

Szpinak – uzupełnienie diety ciężarnych

Szpinak to świetne źródło składników mineralnych, w szczególności potasu, dzięki czemu może pomóc w regulowaniu ciśnienia krwi. Ze względu na zawartość kwasu foliowego i żelaza jego spożycie polecane jest kobietom w ciąży.

Szpinak, podobnie jak rabarbar, szczaw i botwina zawiera kwas szczawiowy, więc jego spożycie powinny ograniczyć osoby z chorobami nerek, w szczególności z kamicą nerkową.

Zobacz również

To są najlepsze produkty regionalne 2024 roku! Nasze kulinarne dziedzictwo

To są najlepsze produkty regionalne 2024 roku! Nasze kulinarne dziedzictwo

Sieradz pamięta. 80 lat temu Polacy zdobyli klasztor Monte Cassino ZDJĘCIA

Sieradz pamięta. 80 lat temu Polacy zdobyli klasztor Monte Cassino ZDJĘCIA

Polecamy

Kolejny trudny egzamin maturalny? Opinie maturzystów po rozszerzonej z chemii

Kolejny trudny egzamin maturalny? Opinie maturzystów po rozszerzonej z chemii

Domowa ice tea w zdrowszej wersji. Ten napoj orzeźwia jak żaden inny

Domowa ice tea w zdrowszej wersji. Ten napoj orzeźwia jak żaden inny

Uczniowie po egzaminie ósmoklasisty z angielskiego: „Był tak łatwy, że aż śmieszne”

Uczniowie po egzaminie ósmoklasisty z angielskiego: „Był tak łatwy, że aż śmieszne”