MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 4
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki:...
fot. Getty images/Beata Haliw/zdjęcie ilustracyjne

Najlepsze sosy do gołąbków. Sprawdzone przepisy na tradycyjne danie w trzech odsłonach. Wypróbuj klasyczny sos pomidorowy i nie tylko

Gołąbki w sosie pieczarkowym

Składniki:
- 300 g pieczarek,
- 3 suszone grzyby,
- 1 cebula,
- szklanka śmietanki 30%,
- szklanka bulionu,
- sól, pieprz do smaku,
- łyżka oleju,
- szczypta wędzonej papryki.

Jak zrobić sos pieczarkowy do gołąbków?
1. Suszone grzyby namoczyłam.
2. Pieczarki oraz cebulę pokroiłam, po czym zrumieniłam na oleju. Dodałam suszone grzyby.
3. Do pieczarek wlałam bulion, gotowałam 5 minut.
4. Odlałam kilka łyżek sosu do szklanki, dodałam do niej śmietankę i wymieszałam całość.
5. Śmietankę wlałam z powrotem do sosu.
6. Zagotowałam ponownie i doprawiłam do smaku.

Zobacz również

Groźny wypadek koło Niepołomic. Utrudnienia na drodze wojewódzkiej 964

Groźny wypadek koło Niepołomic. Utrudnienia na drodze wojewódzkiej 964

Cenny dar otrzymała biblioteka w Radomiu. To historyczne dzieła [ZDJĘCIA]

Cenny dar otrzymała biblioteka w Radomiu. To historyczne dzieła [ZDJĘCIA]

Polecamy

Nowa podstawa programowa już w tym tygodniu

Nowa podstawa programowa już w tym tygodniu

Najprostsze ciasto z truskawkami. Zawsze wychodzi i pięknie wyrasta

Najprostsze ciasto z truskawkami. Zawsze wychodzi i pięknie wyrasta

Nowości od Google budzą kontrowersje – podsłuchują i „kradną”?

Nowości od Google budzą kontrowersje – podsłuchują i „kradną”?