MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Dieta obfitująca w cukier zwiększa ryzyko wystąpienia kilku...
fot. stockking/freepik

To najgorsze produkty dla twojego układu odpornościowego. Nie jedz ich, jeśli nie chcesz chorować

Słodycze i słodkie napoje

Dieta obfitująca w cukier zwiększa ryzyko wystąpienia kilku chorób przewlekłych (m.in. choroby wieńcowej serca i cukrzycy typu 2), a także ograniczać zdolność układu odpornościowego do zwalczania chorób. Co więcej, wykazano, że wysoki poziom cukru we krwi może zaburzać funkcjonowanie bariery jelitowej i zaburzać równowagę bakterii jelitowych, co może zmieniać odpowiedź immunologiczną i zwiększać podatność organizmu na infekcje.

Ograniczenie spożycia żywności i napojów o wysokiej zawartości dodanego cukru (ciast, lodów, słodyczy i słodkich napojów) może poprawić ogólny stan zdrowia i korzystnie wpłynąć na układ odpornościowy.

Zobacz również

Jest wniosek o upadłość Huty Liberty Częstochowa. Jaka przyszłość czeka zakład?

Jest wniosek o upadłość Huty Liberty Częstochowa. Jaka przyszłość czeka zakład?

Kontrole prędkości podlaskiej drogówki przez całą dobę

Kontrole prędkości podlaskiej drogówki przez całą dobę

Polecamy

Eksperci ds. snu nie robią tego nigdy rano. To łatwe i trudne jednocześnie

Eksperci ds. snu nie robią tego nigdy rano. To łatwe i trudne jednocześnie

Uczulenie na truskawki zauważysz na skórze i na... języku. Tak je rozpoznasz

Uczulenie na truskawki zauważysz na skórze i na... języku. Tak je rozpoznasz

Puszyste drożdżówki z truskawkami. Ten rarytas rozpływa się w ustach

Puszyste drożdżówki z truskawkami. Ten rarytas rozpływa się w ustach